AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Air France kan niet concurreren door teveel belasting’

De topman van Air France, Franck Terner zegt dat de Franse luchtvaartmaatschappij teveel belasting betaalt om te kunnen concurreren met andere maatschappijen, zo melden verschillende media.

Concurrentie
Tijdens een conferentie voor luchtvaartlobbyisten zei Terner: “Air France is niet concurrerend omdat het bedrijf meer betaalt aan belastingen en luchthavengelden dan andere luchtvaartmaatschappijen.” Hierdoor kan volgens Terner geen eerlijke concurrentie worden aangegaan met andere maatschappijen.

KLM
Volgens de topman van Air France zou de maatschappij jaarlijks 902 miljoen euro aan luchthavengelden en belastingen betalen. Als de Franse airline dezelfde lasten zou hebben als zusterbedrijf KLM zou dat slechts 522 miljoen euro bedragen, aldus Terner.

Positie
De financiële positie van Air France is in vergelijking met KLM niet zo best. De Nederlandse maatschappij maakt veel meer winst dan de Franse airline. Daarnaast kampt Air France met personeelsproblemen. Die problemen zorgden voor 15 dagen aan stakingen in de afgelopen maanden. Die werkonderbrekingen heeft Air France zo’n 400 miljoen euro gekost.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button