fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

ALC levert eerste A321neo aan S7 Airlines

Het Amerikaanse vliegtuigverhuurbedrijf Air Lease Corporation (ALC) heeft aan het Russische S7 Airlines de eerste Airbus A321neo geleverd, zo meldt ALC. Het was echter niet het enige toestel wat de vliegtuigverhuurder de afgelopen dagen aan klanten leverde.

S7
Het verhuurbedrijf dat in Los Angeles gevestigd is, leverde aan het Russische S7 Airlines de eerste Airbus A321-200neo. Het Airbus-vliegtuig wordt aangedreven door Pratt & Whitney PW1100G-motoren en is de eerste van vier A321neo’s die S7 via ALC in de loop van dit jaar in ontvangst neemt.

Oman
De eerste Boeing 787-9 voor Oman Airlines werd ook door ALC afgeleverd. De luchtvaartmaatschappij met de basis in Muscat tekende in 2016 al een contract om twee van Boeing 787-9 Dreamliners bij ALC te huren. De eerste is nu binnen en als alles volgens plan verloop wordt de tweede in 2020 door Oman Air in ontvangst genomen.

LOT
Het is niet de eerste voor de maatschappij, maar ook LOT Polish Airines ontving een nieuwe Boeing 787-9 van ALC. Het is het vierde toestel dat LOT door ALC krijgt geleverd, eerder huurde de Poolse maatschappij al drie 737 MAX 8-toestellen. In de loop van dit- en volgend jaar komen daar nog drie MAX 8-vliegtuigen bij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button