fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkRuimtevaart

Eten als een astronaut in Lufthansa’s businessclass

Lufthansa biedt in de maanden juli en augustus een wel heel speciale maaltijd aan in businessclass; astronautenvoedsel.

Astronaut
De Duitse luchtvaartmaatschappij meldt dat in de twee zomermaanden de reizigers die in businessclass reizen de kans krijgen om te ervaren wat de Duitse astronaut Alexander Gerst in de ruimte te eten krijgt. Lufthansa’s cateringbedrijf, de LSG groep, maakte deze “bonus” gerechten klaar.

Bonus
De bonus-gerechten worden aan de crew in het International Space Station (ISS) gegeven bovenop de ‘normale’ gerechten die zij krijgen. De bonus-maaltijden worden genuttigd om tijdens bijzondere gelegenheden of om het moraal op te krikken tijden het zes maanden durende verblijf in de ruimte.

Spätzle
In totaal zijn er zes van deze bonus-gerechten gemaakt, waaronder twee die speciaal voor Alexander Gerst gemaakt zijn. Zo kan het team genieten van Maultaschen en Spätzle (ravioli op Zuid-Duitse wijze en deegsliertjes) en kippenragout met champignons. Die laatste maaltijd wordt ook aan de businessclass-reizigers geserveerd op de Lufthansa-vluchten.

Eisen
Doordat de maaltijden die door de astronauten genuttigd worden aan zeer strenge eisen moeten voldoen, is het sodium-gehalte zeer laag en moet het voedsel zeker twee jaar houdbaar kunnen blijven.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button