fbpx
IncidentenNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Franse luchtverkeersleiders leggen weer werk neer

Een deel van de Franse luchtverkeersleiders legt komend weekend het werk weer neer, hierdoor zullen verschillende vluchten geannuleerd worden of vertraging oplopen, zo melden verschillende Franse media.

Staking
Nadat de afgelopen tijd al geregeld gestaakt werd door de Franse luchtverkeersleiding, legt een deel van de luchtverkeersleiders komend weekend weer het werk neer. In de Zuid-Franse steden Nice, Lyon en Marseille zal hierdoor het vliegverkeer hinder ondervinden. De ‘Air Traffic Controllers’ (ATC) eisen betere arbeidsvoorwaarden en een hoger salaris.

Ryanair
Ryanair laat al weten dat: “Als gevolg van weer een Franse ATC-staking, moet Ryanair onze klanten helaas mededelen dat een aantal vluchten op zaterdag en zondag gedwongen geannuleerd moet worden.” Ook geeft de Ierse prijsvechter in het statement aan de Europese Commissie te vragen om onmiddellijk actie te ondernemen tegen de stakingen.

Aer Lingus
Ook Aer Lingus moet vier vluchten vanuit Dublin naar Zuid-Frankrijk schrappen en zegt dat het risico op meer vluchten die geschrapt moeten worden “significant” is.

Kampioen
Vincent Capo-Canellas, een Franse senator en lid van de financiële commissie in de senaat, heeft een rapport naar buiten gebracht waarin staat dat de Franse luchtverkeersleiders Europees kampioen staken zijn.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button