AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

GOL eerste Braziliaanse airline die 737 MAX 8 ontvangt

Gol Transportes Aéreos heeft als eerste Braziliaanse luchtvaartmaatschappij een Boeing 737 MAX 8 ontvangen, zo meldt Boeing.

Eerste
Gol heeft de eerste Boeing 737 MAX 8 ontvangen en is daarmee de eerste Braziliaanse airline die met dit type toestel vliegt. Het is de eerste van zes MAX 8’s die de maatschappij dit jaar in ontvangst zal nemen. In totaal heeft Gol 120 toestellen van het type 737 MAX bij Boeing in bestelling staan, ook worden er nog vijf MAX 8’s gehuurd bij GE Capital Aviation Services (GECAS).

Vloot
De vloot van Gol bestaat volledig uit Boeing 737-toestellen. In totaal bedraagt de gemiddelde leeftijd 9,7 jaar. Met de nieuwe 737 MAX 8 meegerekend komt het aantal vliegtuigen in de vloot op 119. Van die toestellen zijn er 26 Boeing 737-700’s, 92 Boeing 737-800’s en één Boeing 737 MAX 8.

MAX
De Boeing 737 MAX-familie bestaat uit vier varianten, de 7, 8, 9 en 10. Hoe hoe hoger het getal, hoe groter het toestel. De MAX 8 biedt ruimte aan maximaal 220 personen in een één-klasse indeling en kan een afstand van 6.570 kilometer overbruggen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close