IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Mogelijk voorstel motorbouwers voor Boeing 797

Rolls Royce, Pratt & Whitney en CFM International hebben mogelijk voorstellen ingediend bij Boeing voor motoren voor de nieuwe Boeing ‘797’, zo meldt theaircurrent op basis van bronnen.

Voorstel
In een rapport dat door Boeing aan de drie motorfabrikanten zou zijn gegeven, zou staan dat zij voor afgelopen 27 juni een voorstel voor een motortype moesten indienen. Deze motor zou gebruikt kunnen worden om de eventuele toekomstige Boeing 797 voort te stuwen.

797
De Boeing 797, of de ‘New Middle Market Airplane’ (NMA), zou een toestel kunnen worden die de concurrentie aan moet gaan met de Airbus A320-familie. Als dit toestel er zou komen, dan zou het narrowbody-toestel in 2025 kunnen vliegen.

Twee
Boeing heeft twee concepten klaar voor de nieuwe NMA. De NMA-6X zou 228 mensen kunnen vervoeren over een afstand van 9.260 kilometer. De grotere versie, de NMA-7X, zou in een twee klassen-configuratie 267 personen kunnen vervoeren over een afstand van 7.778 kilometer. De toestellen zouden vooral voor personenvervoer worden gebruikt en minder voor vracht.

Commentaar
Zowel Boeing, CFM International als Pratt & Whitney wilden geen reactie geven op vragen rond de kwestie. Enkel Rolls Royce liet aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC weten dat: “Wij zijn een motorbedrijf en hebben altijd gezegd dat wanneer een vliegtuigfabrikant met een voorstel komt, we een technologierespons zullen geven. Totdat details worden bevestigd, kunnen we echter niet speculeren en zijn deze zaken volledig een zaak van de vliegtuigfabrikant.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen