fbpx
IncidentenKLMNieuwsProfessionalVliegvelden

Vliegveld Bali weer open na vulkaanuitbarsting – Update

Het I Gusti Ngurah Rai International Airport nabij de stad Denpasar op Bali is weer open en het vliegverkeer is weer hervat, nadat de luchthaven een halve dag gesloten was door vulkaanas in de lucht, zo meldt het vliegveld.

Vulkaan
De vulkaan Agung, dezelfde die vorig jaar en in 2015 verschillende dagen voor verstoringen van het vliegverkeer zorgde, barstte weer uit waardoor het vliegveld in de buurt van de vulkaan gesloten moest worden. De vulkanische as werd volgens het Indonesische ministerie van energie tot 5,1 kilometer hoog de lucht in geblazen, waardoor het vliegverkeer gestaakt moest worden.

Open
Het vliegveld is inmiddels weer geopend en operationeel, maar de tweede sluiting in zeven maanden van het vliegveld zorgde wel voor overlast. Zo werden er in totaal 446 vluchten geannuleerd waarvan 207 internationale vluchten. In totaal waren 75.000 passagiers de dupe van de verstoringen.

KLM
Een woordvoerster van KLM laat weten dat zij geen hinder ondervinden van de vulkaanuitbarsting, maar dat ze wel in contact blijven met de gezagvoerder en de situatie in de gaten blijven houden. “Uiteraard vliegen we met een grote boog om de aswolk heen”, aldus de woordvoerster.

Update
De woordvoerster van KLM gaf Up om iets voor 14:00 uur Nederlandse tijd een update. Na contact met de gezagvoerder op de vlucht naar Denpasar te hebben gehad, is besloten om niet door te vliegen naar Bali. Er wordt terug naar Singapore gevlogen, de reden is dat tegen de tijd van de landing het avond is en het zicht nog minder is dan dat het nu al is. “We nemen het zekere voor het onzekere en keren terug naar Singapore”, aldus de woordvoerster. Andere luchtvaartmaatschappijen vliegen nog wel naar het vliegveld.

Agung
De vulkaan Agung is de hoogste berg op het eiland Bali, vroeger werd de vulkaan door de Nederlanders op het eiland de ‘Piek van Bali’ genoemd. Agung betekent ‘groots’. Ook is de vulkaan de heiligste berg op Bali, te vergelijken met de Griekse berg Olympus.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button