AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVideo

F-16’s begeleiden nieuwe livery LOT naar Warschau | Video

De livery van LOT Polish Airlines in onafhankelijkheidskleuren is deze week aangekomen in Warschau. Het vliegtuig werd vergezeld door twee F-16’s.

Watersaluut
Na een vlucht van tien uur vanaf Everett kwam de 787-9 Dreamliner (SP-LSC) aan op Chopin Airport. Dezelfde dag vloog het nog een route naar Toronto. Ook een Boeing 737 MAX 8 (SP-LVD) arriveerde deze week, begeleid door de F-16’s. De toestellen maakten eerst een low pass en kregen aan de grond een watersaluut.

Rood-wit
De Boeing 787-9 en B737 MAX 8 zijn rood en wit geschilderd met de tekst ‘Proud of poland’s independence’ erop vanwege het honderdste jaar sinds de Poolse onafhankelijkheid. 11 november wordt gevierd dat Polen in 1918 een Soevereine staat werd. Het uiterlijk van het toestel is gebaseerd op een door de take-off wapperende Poolse vlag. Bij de deur is een kaart van de Poolse grenzen geschilderd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen