Editors choiceIncidentenNieuwsVideo

Boeing 777 breekt wielas na harde landing | video

Een Boeing 777-300 van Korean Air heeft vrijdag een te harde landing gemaakt op de luchthaven van Tokio. Hierdoor brak een van de wielassen van het hoofdlandingsgestel.

Bus
Het toestel kwam uit Seoul als vlucht KE703 met aan boord 319 passagiers en 16 bemanningsleden. Er zijn geen gewonden gemeld. Alle inzittenden moesten, nadat het vliegtuig op de taxibaan tot stilstand was gekomen, nog anderhalf uur blijven zitten totdat ze met een bus naar de terminal werden gebracht.

Rubber
Tijdens de eindnadering voor de landingsbaan schommelde de Boeing flink heen en weer, zo vertelde een ooggetuige tegenover Japanse media. Na de landing ontstond een flinke rookontwikkeling totdat het toestel tot stilstand kwam. Er werden tijdens inspecties stukken metaal en rubber aangetroffen op de landingsbaan.

De Japanse luchtvaartautoriteit onderzoekt het incident.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close