fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

China Southern richt nieuwe maatschappij op

China Southern is van plan een nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij op te richten die de nieuwe luchthaven van Beijing als thuisbasis moet krijgen.

2019
De maatschappij zal gaan vliegen onder de naam Xiongan Airlines, vernoemd naar een regio in de buurt van Beijing. Volgend jaar staan de eerste vluchten op het programma. Er wordt circa 1,5 miljard dollar uitgegeven aan de lancering.

Strategie
Xiongan Airlines krijgt als taak om de nieuwe “dual-hub”-strategie beter te laten functioneren. China Southern werkt aan een strategie waarin de luchthavens van Guangzhou en Beijing elkaar als basis aanvullen.

Beijing
Beijing New Airport zal in oktober 2019 worden geopend. Op het nieuwe vliegveld krijgen China Eastern en China Southern een basis, naast luchtvaartmaatschappijen van SkyTeam. De huidige luchthaven van Beijing, Capital Airport, wordt de thuisbasis van Air China en Star Alliance-partnermaatschappijen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button