LiefhebberMilitairOverig nieuws

Hongarije bestelt 20 helikopters bij Airbus

Hongarije heeft twintig tweemotorige H145M-helikopters bij Airbus. De toestellen worden uitgerust met het HForce wapenmanagementsysteem. Dat meldt Airbus in een persbericht.

Koop
Het land wil met deze koop haar vloot moderniseren, die nu nog bestaat uit oude in Rusland gebouwde Mil Mi-17 transport helikopters. Er zijn nog geen details over de waarde of leveringen bekend gemaakt. Hongarije is de vierde koper van de H145M. De eerste exemplaren werden in 2015 geleverd aan Duitsland, daarna aan Thailand en Servië.

Relatie
“We zijn vereerd om opnieuw het Hongaarse Ministerie van Defensie van dienst te zijn, die we verwelkomen als nieuwe klant van onze H145M-helikopters. Met deze nieuwe order onderstrepen we onze uitstekende en betrouwbare relatie met de Hongaarse strijdkrachten, na hun overname van twee A319’s vorig jaar. Airbus is dankbaar voor het aanhoudende vertrouwen van de Hongaarse overheid”, aldus Tom Enders, CEO van Airbus.

Ontwikkeling
Airbus zal het onderhoud en de trainingen verzorgen. Hongarije schaft de toestellen aan in het kader van het militaire Zrínyi 2026 programma voor defensie- en militaire ontwikkeling.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close