IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus bemachtigt meerderheidsbelang in CSeries

De overname van 50,01 procent van de aandelen in de CSeries door Airbus is rond. Bombardier en Investissement Québec bezitten respectievelijk ongeveer 34% en 16%, terwijl Airbus nu het meerderheidsbelang heeft in het vliegtuigtype van Bombardier.

Airbus
Het wereldwijde netwerk van Airbus moet ervoor zorgen dat het de CSeries voor de wind gaat de komende jaren. Het toesteltype heeft al jaren van tegenvallende verkoopresultaten achter de rug. Ook ontstonden er productieproblemen. Airbus hoopt kosten te kunnen besparen op de productielijn.

Vraag
De Europese vliegtuigbouwer berekende dat in de komende 20 jaar vraag is naar circa 6.000 vliegtuigen in het segment met 100 tot 150 zitplaatsen. In het afgelopen jaar leverde Bombardier 17 CSeries-toestellen. Airbus wil dit jaar het aantal leveringen verdubbelen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/