fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus bemachtigt meerderheidsbelang in CSeries

De overname van 50,01 procent van de aandelen in de CSeries door Airbus is rond. Bombardier en Investissement Québec bezitten respectievelijk ongeveer 34% en 16%, terwijl Airbus nu het meerderheidsbelang heeft in het vliegtuigtype van Bombardier.

Airbus
Het wereldwijde netwerk van Airbus moet ervoor zorgen dat het de CSeries voor de wind gaat de komende jaren. Het toesteltype heeft al jaren van tegenvallende verkoopresultaten achter de rug. Ook ontstonden er productieproblemen. Airbus hoopt kosten te kunnen besparen op de productielijn.

Vraag
De Europese vliegtuigbouwer berekende dat in de komende 20 jaar vraag is naar circa 6.000 vliegtuigen in het segment met 100 tot 150 zitplaatsen. In het afgelopen jaar leverde Bombardier 17 CSeries-toestellen. Airbus wil dit jaar het aantal leveringen verdubbelen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button