fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Beoogd topman Air France-KLM trekt zich terug

De beoogde nieuwe topman van Air France-KLM, Philippe Carpron, heeft zich terug getrokken als kandidaat voor de positie van ceo. Dat schrijft de Financial Times (FT) op basis van een brief van Capron, die de krant heeft ingezien.

Air France
Capron was in de race om Jean-Marc Janaillac op te volgen als hoogste baas bij Air France-KLM, die stapte medio mei op. Janaillac had zijn lot verbonden aan de uitkomst van een referendum onder het personeel van Air France over een nieuwe cao.

Air France-KLM
De brief die de FT heeft gezien, zou gericht zijn aan Anne Marie Couderc, die tijdelijk de honneurs waarneemt bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Vanaf het moment dat uitlekte dat Capron, cfo bij het Franse Veolia, kandidaat was bij Air France-KLM, kwam van alle kanten kritiek op zijn mogelijke benoeming.

Delta
Zo zouden KLM, China Eastern en Delta zich niet kunnen vinden in Capron als nieuwe hoogste baas en ook de machtige Franse vakbonden zouden geen voorstander zijn. Bovendien zwakte de Franse staat, aandeelhouder in France-KLM, zijn positie verder af door openlijk te verklaren dat Capron niet de enige kandidaat voor de functie was.

Overheid
De kritiek richtte zich op het feit dat hij geen ervaring in de luchtvaart had en niet eerder de hoogste bestuurder van een bedrijf was. Bij Veolia is hij financieel topman. In de nu uitgelekte brief stelt Capron dat hij wel een goede kandidaat was. Hij hekelt de bemoeienis van de Franse overheid met zijn mogelijke benoeming en het uitlekken van zijn kandidatuur.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button