fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Bijna verdubbeling aantal geannuleerde vluchten

In het eerste halfjaar is het aantal annuleringen van en naar Nederlandse luchthavens bijna verdubbeld. Dat meldt EUclaim, een bureau dat passagiers helpt met het claimen van vergoeding bij vertragingen en annuleringen.

Storing
Volgens het bureau hebben de grote stroomstoring op Schiphol, een computerstoring bij KLM, de pilotenstaking bij Transavia en operationele problemen bij Small Planet Airlines Germany en Vueling bijgedragen aan de forse stijging.

Vertraagd
Ruim 900.000 reizigers kregen in de eerste zes maanden van dit jaar te maken met langdurige vertraging of het schrappen van hun vlucht. In totaal registreerde EUclaim in het eerste halfjaar 4.677 annuleringen en 1.451 vertraagde vluchten. Bij dat laatste gaat het om vluchten die drie uur of meer vertraagd zijn.

Schema
Een jaar eerder waren dat in dezelfde periode 2.422 geschrapte vluchten en 1.173 vertragingen. De ‘slechtste’ dag was al vroeg in het jaar; op 18 januari. Die dag vlogen 426 vluchten niet volgens schema van of naar Nederland. De op een na slechtste dag viel nog eerder in het jaar, dat was al op 3 januari, toen ging het om 275 vluchten die niet of niet op tijd gingen.

Stakingen
De eerste maanden van het jaar kenmerkten zich ook door veel stakingen. Dat waren er volgens EUclaim 31. Behalve eerdergenoemde staking van de Transavia-piloten, zorgde ook de Franse luchtverkeersleiders ervoor dat dit aantal hoger lag dan vorig jaar, toen er zeventien stakingen waren die effect hadden op het vliegverkeer van en naar Nederland.

Transavia
De staking van de Transavia-piloten zorgde voor 87 annuleringen of langdurige vertragingen. “In totaal hebben de stakingen in de eerste helft van dit jaar gezorgd voor 13.226 geannuleerde of vertraagde vluchten in Europa.”

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button