fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Jet Airways vliegt voor de eerste keer met nieuwe 737 MAX

Jet Airways is de eerste Indiase luchtvaartmaatschappij die de Boeing 737 MAX 8 gebruikt. De eerste vlucht is nu met het toestel uitgevoerd, zo meldt Jet Airways.

Mumbai
De eerste vlucht met de nieuwe Boeing 737 MAX 8 voor de maatschappij vertrok op 1 juli als vlucht 9W457 vanuit Mumbai naar de in het zuiden van India gelegen stad Haiderabad. In totaal nam de vlucht één uur en twee minuten in beslag.

Cruciaal
De ceo van Jet Airways, Vinay Dube, zegt over de MAX: “De 737 MAX is cruciaal in onze groeistrategie en garandeert onze gasten de gastvrijheid en vliegervaring die zij verdienen. De introductie van dit vliegtuigtype ondersteunt onze ambities van groei, betrouwbare vluchtuitvoering en kostenefficiëntie.”

MAX
De Jet Airways 737 MAX 8 heeft een twee klassen-configuratie met 12 stoelen in premium economy en 162 in economy. Het toestel kan met de LEAP-1B motoren van CFM International 6.570 kilometer afleggen. De lengte van de MAX 8 meet 39,52 meter en heeft een vleugelspanwijdte van 35,9 meter.

Bestelling
In totaal heeft Jet Airways nog 149 bestellingen bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer staat voor de 737 MAX 8. In 2015 bestelde de airline 75 van deze toestellen. Afgelopen juni kwam daar nog een order van 75 toestellen bij. Van de eerder bestelde MAX 8’s is het eerste geleverde toestel nu in dienst bij de Indische luchtvaartmaatschappij.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button