AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Level vliegt voor het eerst vanaf Parijs

Level, de low cost long-haul dochtermaatschappij van International Airlines Group (IAG), vliegt voor de eerste keer vanuit Parijs, zo meldt de airline.

Eerste
Het is de eerste keer dat de low cost maatschappij Level vanaf Parijs een vlucht uitvoert. Vanuit de luchthaven Parijs-Orly vliegt de airline met een Airbus A330-200 voor de eerst keer naar een bestemming. Het einddoel van de eerste vlucht is de Canadese stad Montreal.

Vlucht
De eerste vlucht zal op 2 juli om 19:45 uur lokale tijd vanuit Orly vertrekken en zeven uur en drie kwartier later aankomen in Montreal. De vlucht wordt drie keer per week uitgevoerd met een Airbus A330-200.

A330-200
In de A330-200 van Level is er ruimte voor 314 passagiers. In totaal kunnen 293 reizigers plaatsnemen in economy en voor 21 passagiers is er een stoel in premiuem economy. Op de luchthaven van Orly worden deze zomer twee A330’s gestationeerd. Het is de tweede Europese stad van waaruit Level vluchten aanbiedt.

Barcelona
De eerste Europese basis van waaruit Level vluchten aanbiedt is de luchthaven van Barcelona-El Prat. Daar staan ook twee A330’s, maar daar komt in september een derde bij. Als alles volgens plan verloopt zal in 2019 een vierde A330 in Barcelona gestationeerd worden. Vanuit El Prat vliegt Level naar Buenos Aires, San Francisco en Boston. In de zomer wordt er ook naar New York gevlogen.

Short
Hoewel Level voorheen enkel op langeafstandsroutes vloog, is er sinds vorige week een short haul-tak bijgekomen. Vanuit het Oostenrijkse Wenen worden er, vanaf 17 juli, vluchten naar 14 Europese bestemmingen aangeboden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/