fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVeiligheid

Ministerie sluit overeenkomst voor een veiliger Schiphol

Minister Cora van Nieuwenhuizen en de luchtvaartsector hebben een overeenkomst gesloten om de veiligheid op Schiphol te verbeteren, zo meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Veiligheidsverbetering
In de overeenkomst met betrekking tot de veiligheidsverbetering van Schiphol staat dat er een “integraal veiligheidsmanagementsysteem op de luchthaven” moet komen ter verbetering van de veiligheid.

OvV
Met de overeenkomst reageren de minister en de luchtvaartsector op de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV). De OvV publiceerde in het voorjaar van 2017 het rapport ‘Veiligheid vliegverkeer Schiphol‘. Daarin keek de OvV scherp naar de veiligheid op de Amsterdamse luchthaven en deed aanbevelingen voor de verbetering hiervan.

Veiligheidsmanagementsysteem
Een van de aanbevelingen van de OvV aan de luchtvaartsector was om gezamenlijk een integraal veiligheidsmanagementsysteem te ontwikkelen. Hiermee zou de samenwerking tussen verschillende onderdelen van de sector verbeteren en daarmee de veiligheid op en rondom Schiphol vergroten. In de overeenkomst zijn afspraken over de ontwikkeling van het nieuwe systeem vastgelegd.

Ontwikkeling
Volgens het ministerie zal “de minister de ontwikkeling opvolgen, onder andere aan de hand van jaarlijkse evaluaties die de sector laat uitvoeren door (internationale) externe veiligheidsdeskundigen.” De eerste evaluatie zal volgend jaar plaatsvinden.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button