fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessional

Nordica: nu grootste airline in geschiedenis Estland

De piepjonge luchtvaartmaatschappij Nordica is zo hard gegroeid, dat het nu de grootste airline is in de geschiedenis van Estland. Dat meldt de maatschappij bij de publicatie van de jaarcijfers.

Eelde
Nordica heeft sinds deze zomer een basis op Groningen Airport Eelde. De maatschappij vliegt vanaf Eelde naar Kopenhagen, München en in het voorseizoen naar Ibiza en in het hoogseizoen naar Nice.

Winst
De maatschappij, die nu iets meer dan twee jaar bestaat, sloot tegen de verwachting in het jaar 2017 af met winst. “Alhoewel een verlies van ongeveer 6 miljoen euro was voorzien, is het gelukt een winst van bijna 0,9 miljoen euro te realiseren”, meldt Nordica.

Passagiers
Het aantal passagiers groeide met 68 procent, wat op zich niet veel zegt aangezien de maatschappij met nul begon. De vloot werd uitgebreid naar zestien toestellen. In het afgelopen jaar werden drie nieuwe routes gelanceerd, naar Sint-Petersburg, Hamburg en Gotenburg. “Waarmee het totaal aantal bestemmingen groeide van vijftien tot achttien.”

Missie
Het is de missie van Nordica om Estland te verbinden met andere bestemmingen. Vanaf Tallinn Airport groeide het aantal passagiers fors. Omdat de Estse markt niet groot is, heeft de maatschappij een strategie ontwikkeld waarbij het ook vanuit andere landen opereert. “Om duurzaam en winstgevend te zijn.”

Toestellen
Daardoor wordt schaalgrootte behaald, de kosten per eenheid verlaagd en extra winst geboekt. Behalve in Nederland doet Nordica dat ook in Zweden, Denemarken en Polen. In de bedrijfsvoering zet Nordica nu in totaal negentien toestellen in. “Waarmee het de grootste maatschappij uit de geschiedenis van Estland is.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button