AirlinesOverig nieuwsProfessionalRoutes

Virgin Australia voor het eerst tussen Sydney – Hong Kong

Virgin Australia voert de eerste directe vlucht uit tussen Sydney en Hong Kong, zo meldt de Australische tak van Richard Branson’s luchtvaartmaatschappij.

Eerste
Het is de eerste keer dat Virgin Australia vanuit Sydney naar Hong Kong vliegt. Op 2 juli vertrok de Airbus A330-200, als vlucht VA83 om 10:29 uur ‘s ochtends lokale tijd, een half uurtje later dan gepland, vanuit het Kingsford Smith International Airport in Sydney naar de internationale luchthaven Chek Lap Kok in Hong Kong.

Tweede
Vanuit Sydney is het voor Virgin Australia de eerste vlucht naar Hong Kong, maar voor de airline is het de tweede route vanuit Australië naar Hong Kong. Een jaar geleden lanceerde de maatschappij de eerste vlucht vanuit Melbourne naar de speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China.

Stijging
Geoff Culbert, ceo van het vliegveld in Sydney, zegt in het afgelopen jaar de vraag naar reizen naar Hong Kong met 17 procent te hebben zien stijgen. Met de komst van de nieuwe directe vlucht van Virgin Australia “wordt China voor de Australische reizigers beter bereikbaar.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close