fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Virgin Australia voor het eerst tussen Sydney – Hong Kong

Virgin Australia voert de eerste directe vlucht uit tussen Sydney en Hong Kong, zo meldt de Australische tak van Richard Branson’s luchtvaartmaatschappij.

Eerste
Het is de eerste keer dat Virgin Australia vanuit Sydney naar Hong Kong vliegt. Op 2 juli vertrok de Airbus A330-200, als vlucht VA83 om 10:29 uur ’s ochtends lokale tijd, een half uurtje later dan gepland, vanuit het Kingsford Smith International Airport in Sydney naar de internationale luchthaven Chek Lap Kok in Hong Kong.

Tweede
Vanuit Sydney is het voor Virgin Australia de eerste vlucht naar Hong Kong, maar voor de airline is het de tweede route vanuit Australië naar Hong Kong. Een jaar geleden lanceerde de maatschappij de eerste vlucht vanuit Melbourne naar de speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China.

Stijging
Geoff Culbert, ceo van het vliegveld in Sydney, zegt in het afgelopen jaar de vraag naar reizen naar Hong Kong met 17 procent te hebben zien stijgen. Met de komst van de nieuwe directe vlucht van Virgin Australia “wordt China voor de Australische reizigers beter bereikbaar.”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button