AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Afrikaanse airline ontvangt eerste van 30 MAX-toestellen

Ethiopian Airlines heeft in Seattle de eerste van dertig Boeing 737 MAX 8-toestellen in ontvangst genomen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Boeing
In de Boeing van Ethiopian is er ruimte voor 160 passagiers. Het toestel wordt door CFM International LEAP-1B-motoren aangedreven. Met de nieuwe MAX 8 komt het totaal aantal Boeing-toestellen in de vloot van Ethiopian Airlines op 70 te liggen.

Vloot
De vloot van de Afrikaanse airline bestaat uit 24 Boeing 737’s waarvan één MAX 8, zeven 737-700’s en zestien 737-800’s. Daarnaast heeft de maatschappij nog twee 757’s, zes 767’s, zestien 777’s en tweeëntwintig 787 Dreamliners. Naast de toestellen van Boeing bestaat de vloot nog uit negen Airbus A350-900’s en drieëntwintig De Havilland Canada DHC-8-400’s.

Ethiopian
Ethiopian Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van het continent Afrika. Zowel in aantal vervoerde passagiers, de omzet die de airline genereert en de omvang van de vloot, bestaande uit 102 vliegtuigen. Ook vliegt de maatschappij naar Europese bestemmingen zoals Genève, Barcelona en Istanbul. In totaal vliegt de Afrikaanse airline vanuit de basis in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië, naar bijna 70 verschillende bestemmingen wereldwijd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button