AirlinesOpmerkelijkOverig nieuwsProfessionalRoutes

Bengaalse airline wil na 22 jaar route naar NY heropenen

Biman Bangladesh Airlines wil na een afwezigheid van 22 jaar de directe route tussen Bangladesh en New York heropenen, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Boeing
De rechtstreekse route, die in 1996 gestaakt werd, zou met Boeing 787-800 Dreamliner hervat moeten worden. In de komende maanden zal de maatschappij vier 787’s ontvangen. De eerste komt in augustus, de tweede in november en de laatste twee zullen in september 2019 geleverd worden. In het toestel is er ruimte voor 271 reizigers waarvan er 24 in businessclass kunnen plaatsnemen.

Bestelling
De vier 787’s zijn onderdeel van eerder gemaakte bestelling tussen Boeing en de airline, met een waarde van 2,1 miljard dollar (1,8 miljard euro). Die bestelling bestaat uit vier Boeing 777-300ER’s en twee 737-800’s die de maatschappij al in de vloot heeft opgenomen.

Route
De route tussen Bangladesh en New York werd in 1996 geschrapt omdat dat Amerikaanse luchtvaartautoriteit het land als ‘categorie 2’ bestempelde. Enkel landen die als ‘categorie 1’ geclassificeerd zijn mogen naar New York vliegen. Mocht Bangladesh geen ‘categorie 1’ klassering krijgen, dan vervallen de vluchten naar New York, maar wordt er wel met de 787’s naar Guangzhou, Colombo, Malé, New Delhi, Hong Kong, Manchester, Rome en Sydney gevlogen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close