fbpx
FinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing en Embraer hebben contracten klaar voor fusie’

De vliegtuigfabrikanten Boeing en Embraer hebben de contracten aangaande hun voorgestelde fusie voorbereid, binnen twee weken zouden de contracten aan de Braziliaanse overheid gepresenteerd worden, zo meldt de Braziliaanse krant Valor Economico.

Samenwerking
Vorige maand ging de  Braziliaanse president Michel Temer akkoord met het conceptvoorstel dat de Amerikaanse en Braziliaanse bedrijven hadden voorgesteld. Nu de contracten geschreven zijn en deze binnen afzienbare tijd worden ingeleverd, zal de joint venture vermoedelijk snel van de grond komen.

Overname
Welke afdelingen van Embraer worden overgenomen is nog niet duidelijk. Eerder werd al bekend dat de¬†militaire tak¬†niet wordt overgenomen, vanwege de rol van Embraer als leverancier van militaire vliegtuigen aan Brazili√ę. De Braziliaanse krant Estad√£o de S√£o Paulo meldde onlangs op basis van anonieme bronnen dat Boeing alleen de¬†ERJ-afdeling¬†van Embraer zou kopen.

Airbus
Als alles doorgaat wordt dit de tweede grote vliegtuigdeal in dit jaar. Onlangs heeft Airbus een meerderheidsbelang in de productie van Bombardier’s CSeries-vliegtuigen genomen. Hiermee willen de twee bedrijven een nieuwe impuls geven aan de verkoop van het type.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m√©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button