LiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsRoutesSchiphol Airport

‘Dinsdag beste vliegdag deze zomer’

Op dinsdag zijn de minste vluchten vertraagd op Schiphol en Eindhoven Airport. Daarom zou deze zomer dinsdag de beste dag om te vliegen zijn, zo meldt AirHelp op basis van data van 2017.

Dinsdag
Dinsdag zou dus de beste dag om te vliegen zijn via Schiphol en Eindhoven Airport. Op maandag en woensdag werden de meeste vertragingen op beide luchthavens gemeten. Vanaf Rotterdam Airport vertrekken ‘s maandags de meeste vluchten op tijd, terwijl op woensdag de kans op vertraging het grootst blijkt.

Weekend
De weekenden waarin Schiphol deze zomer de meeste vertragingen zou zien, op basis van de data van vorig jaar, zouden die van 6 tot en met 8 juli zijn, die van 16 en 17 juli en de week erna. De mogelijke reden hiervoor is het begin van de schoolvakantie’s en het begin van de bouwvak.

Vertragingen
Uit de data blijkt dat de vluchten tussen Schiphol en Londen Gatwick het meeste last hebben van vertraging. Van de 626 vluchten vorig jaar waren er 276 vertraagd. Vanuit Eindhoven waren dat de vluchten naar Dublin en Manchester en vanaf Rotterdam de vluchten naar Londen City en Ibiza. Het gaat om absolute cijfers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button