fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Etihad zet samenwerking met Air Serbia voort

Etihad Airways heeft besloten om na vijf jaar de samenwerking met Air Serbia voort te zetten. Ook blijft de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten hetzelfde aandeel houden in Air Serbia, zo kondigden beide airlines aan.

Toezicht
Etihad heeft 49 procent van de aandelen van de Servische luchtvaartmaatschappij in handen, de Servische overheid de resterende 51 procent. Ana Brnabić, de eerste vrouwelijke premier van Servië, is blij met de beslissing. “Vijf jaar nadat we de samenwerking zijn aangegaan met Etihad, staat Air Serbia volledig op eigen benen onder het constructieve toezicht van de twee aandeelhouders, Etihad en de Servische overheid. Wij zijn benieuwd naar Air Serbia’s toekomst”, aldus Brnabić.

Winst
Het afgelopen jaar was voor Air Serbia een van succes. Zo steeg de netto winst met 14,8 miljoen euro naar 15,7 miljoen. Deze resultaten werden behaald doordat de kosten met 7 procent gedrukt konden worden en de verkoopinkomsten met 4 procent steeg. In totaal werden vorig jaar 2,62 miljoen passagiers door de Air Serbia-toestellen van en naar de Servische hoofdstad Belgrado gevlogen.

Vloot
De vloot van de Servische maatschappij bestaat uit acht Airbus A319-100’s, twee A320-200’s en één A330-200. Daarnaast vliegt de airline nog met vier Boeing 737-300’s en zes ATR 72’s.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button