Editors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

FNV: acties Schiphol komen er zeker, datum nog onbekend

Er zullen zeker acties komen op Schiphol door de beveiligers van G4S, zo laat een woordvoerster van FNV desgevraagd weten aan Up in the Sky. Wanneer de staking zal plaatsvinden is echter nog niet bekend.

Beveiligers
In totaal werken er zo’n 3.500 beveiligers op Schiphol. Van deze werknemers werken 1.300 personen voor G4S, de andere veiligheidsmedewerkers zijn in dienst van I-SEC en Securitas. Deze 3 beveiligingsbedrijven zijn door Schiphol ingehuurd voor de veiligheidscontroles van passagiers, handbagage en personeel, zo laat een woordvoerder van Schiphol weten aan Up.

G4S
G4S verzorgt de veiligheidscontrole van passagiers, handbagage en personeel bij vertrekfilters 3 en 4 en transferfilters 1 en 2. Op de vraag of het tekort aan beveiligers van G4S, als zij gaan staken, op te lossen is door extra personeel van I-SEC en Securitas in te plannen, gaf Schiphol aan: “Wij verwachten dat de vakbonden ons ruim van tevoren laten weten wanneer acties zullen plaatsvinden zodat wij onze operatie en passagiers daar op kunnen voorbereiden. Welke maatregelen we treffen is afhankelijk van de soort acties en wanneer deze plaatsvinden. Wij doen hier geen inhoudelijke mededelingen over.”

Uitgedokterd
Wanneer het werk wordt neergelegd door de werknemers van G4S is volgens de woordvoerster van FNV nog niet bekend: “Er komen zeker acties, maar die zijn nog niet helemaal uitgedokterd. Wanneer hier meer duidelijkheid over is komen we daarmee naar buiten.”

Stakers
Ook is het nog niet bekend of alle 1.300 werknemers van G4S op Schiphol zullen staken, of dat slechts een bepaald deel van de beveiligers het werk zal neerleggen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close