AirlinesNieuwsProfessional

Gesprek Duitse vakbonden met Ryanair moet staking stoppen

De Duitse piloten-vakbond Vereinigung Cockpit (VC) hervat deze maand de gesprekken met Ryanair. Deze gesprekken zouden de eventuele stakingen begin augustus moeten voorkomen, zo meldt VC.

Gesprekken
De gesprekken zouden hervat moeten worden om zo werkonderbrekingen in augustus te voorkomen. Of de gesprekken, die in de loop van juli plaatsvinden, tot een goed einde komen is volgens VC de vraag.

Personeelskosten
Zo zegt Ingolf Schumacher, hoofd van de vakvereniging van de vakbond, dat Ryanair “tekenen vertoont dat het bedrijf structurele veranderingen wil doorvoeren”, maar van de andere kant laat weten dat “de collectieve arbeidsvoorwaarden niet tot een stijging van personeelskosten mag leiden.”

Weigering
“Dit is een duidelijke weigering om aan de eisen van VC tegemoet te komen. Zo is het niet mogelijk om de werklast van de piloten te verminderen met een hogere bemanningsfactor noch betere lonen te realiseren”, aldus Schumacher.

Staking
In juni werd een stemming georganiseerd onder de Duitse piloten om te kijken of er stakingsacties ondernomen worden. Als de stakingen door gaan, zouden deze al vanaf begin augustus kunnen plaatsvinden. Als de staking doorgaat zou het de tweede keer zijn dat de Duitse Ryanair-piloten het werk neerleggen. Vorig jaar december legden de Duitse piloten het werk neer nadat Ryanair geplande gesprekken afzegde.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close