AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

ANA schrapt Boeing 787-vluchten wegens inspecties

All Nippon Airways schrapt meer dan honderd vluchten vanwege inspecties aan de Trent 1000-motoren. Hiervan zijn de Boeing 787-Dreamliners van de maatschappij voorzien.

Vluchten
Het gaat om 113 binnenlandse vluchten tussen 6 en 12 juli. De inspecties zijn noodzakelijk vanwege de problemen die wereldwijd zijn geconstateerd bij het type straalmotor van Rolls-Royce.

Trent 1000
Dreamliners die in aanmerking komen voor de controles zijn voorzien van Trent 1000’s met een package C compressor. Bij dit type motor is geconstateerd dat de blades niet aan de sterkte-eisen voldoen. Vorige maand stelde de fabrikant vast dat ook een klein aantal package B-motoren te maken heeft met het probleem.

136
De impact op de wereldwijde Dreamliner-vloot is groot. Veel airlines hebben hun 787’s voorzien van Trent 1000-motoren. Onder meer Air New Zealand, British Airways en Virgin Atlantic waren genoodzaakt vliegtuigen aan de grond te houden voor inspecties en aanpassingen. ANA controleert nu de Dreamliners met zowel package B als C motoren. Het gaat om in totaal 136 motoren.

Door een tekort aan onderdelen is het reparatieproces volgens de maatschappij vertraagd.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeert Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in airport operations. Henk hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan het ontwerp van luchthavens over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen