AirlinesNieuwsProfessional

Delta breekt passagiersrecord in juni

Nooit eerder vervoerde Delta Air Lines zoveel passagiers als afgelopen juni, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Passagiers
In totaal stapten afgelopen juni een recordaantal van 17,7 miljoen passagiers aan boord van een Delta-toestel, een stijging van 2,9 procent (700.000 passagiers) ten opzichte van juni vorig jaar. In totaal reisden in de eerste zes maanden van dit jaar 93,3 miljoen mensen met Delta.

Kilometers
Het aantal kilometers dat door betalende reizigers is gevlogen steeg in vergelijking met juni vorig jaar met 3 procent naar 21.447.731 kilometer. De bezettingsgraad op de vluchten van Delta bleef met 88,5 procent gelijk aan de bezettingsgraad van juni 2017.

Schiphol
Delta Air Lines, partner van en aandeelhouder in Air France-KLM, vliegt ook sinds juni vier keer in de week van Schiphol naar Los Angeles. LA is de tweede nieuwe bestemming voor Delta vanaf Amsterdam deze zomer; ook Orlando werd aan het schema toegevoegd. Beide bestemmingen worden ook in de winter bediend.

Boeing 777
De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200 met 291 stoelen aan boord. De businessclass telt 37 stoelen, in comfort plus staan er 36 en 218 in economy.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen