fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Norwegian ook in winter tussen New York en Amsterdam

Norwegian vliegt ook komend winterseizoen tussen New York en Amsterdam. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij tegenover Up in the Sky.

Winter
Sinds 7 mei dit jaar vliegt de prijsvechter vier keer per week tussen Schiphol en JFK. In eerste instantie ging het alleen om vluchten in het zomerseizoen. Later bleek dat dezelfde slots ook in het winterseizoen voor Norwegian beschikbaar waren. Onduidelijk was of Norwegian de winterslots zou benutten, nu blijkt dat dus wel het geval.

Slots
Op de trans-Atlantische route werden door KLM, Delta, Alitalia en Air France slots beschikbaar gesteld als gevolg van de joint venture die de airlines aangingen. Voor de JV gaf de Europese toezichthouder toestemming, mits er slots op de route zouden worden ingeleverd. Dit gaf Norwegian de mogelijkheid om hier rechtstreekse vluchten aan te bieden.

Dreamliner
Norwegian zet op de verbinding een Boeing 787-9 Dreamliner in. De vluchten vanuit Amsterdam vertrekken op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Up vloog mee op de inaugurele vlucht naar JFK. Bekijk hier het vluchtverslag.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button