AirlinesEditors choiceFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportZakelijke Reiziger

Norwegian ook in winter tussen New York en Amsterdam

Norwegian vliegt ook komend winterseizoen tussen New York en Amsterdam. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij tegenover Up in the Sky.

Winter
Sinds 7 mei dit jaar vliegt de prijsvechter vier keer per week tussen Schiphol en JFK. In eerste instantie ging het alleen om vluchten in het zomerseizoen. Later bleek dat dezelfde slots ook in het winterseizoen voor Norwegian beschikbaar waren. Onduidelijk was of Norwegian de winterslots zou benutten, nu blijkt dat dus wel het geval.

Slots
Op de trans-Atlantische route werden door KLM, Delta, Alitalia en Air France slots beschikbaar gesteld als gevolg van de joint venture die de airlines aangingen. Voor de JV gaf de Europese toezichthouder toestemming, mits er slots op de route zouden worden ingeleverd. Dit gaf Norwegian de mogelijkheid om hier rechtstreekse vluchten aan te bieden.

Dreamliner
Norwegian zet op de verbinding een Boeing 787-9 Dreamliner in. De vluchten vanuit Amsterdam vertrekken op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Up vloog mee op de inaugurele vlucht naar JFK. Bekijk hier het vluchtverslag.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close