Editors choiceKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Piloten stemmen niet in met CAO-akkoord KLM

De leden van pilotenvakbond VNV hebben het cao-principeakkoord tussen KLM en de bond afgewezen. Dat laat een woordvoerder van VNV weten aan Up in the Sky.

Cao
Dinsdag hebben de leden tijdens een vergadering gestemd over het akkoord. Volgens de VNV is de te hoge werkdruk opnieuw een heikel punt gebleken. Hiermee is er voor de KLM-piloten nu formeel geen nieuwe cao tot stand gekomen.

Werkdruk
Op 1 mei werd het principeakkoord tussen KLM en de bonden gesloten, maar tijdens de vorige ledenvergadering bleek dat de KLM-vliegers zich er niet in konden vinden. De maatregelen tegen een te hoge werkdruk zouden pas ingaan vanaf halverwege 2019. De piloten wilden echter dat de maatregelen met terugwerkende kracht zouden gelden vanaf 1 januari dit jaar.

Gesprek
Het akkoord is sinds gister dus helemaal van tafel. Volgens de woordvoerder zal de VNV nu opnieuw in gesprek gaan met KLM. Het is nog niet duidelijk wanneer dit zal zijn.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen