fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Boeing en Embraer gaan strategische samenwerking aan

Vliegtuigfabrikanten Boeing en Embraer hebben een “memorandum van overeenstemming getekend voor een strategische samenwerking dat beide bedrijven in de positie brengt om wereldwijd de groei te versnellen in de luchtvaartindustrie”, zo melden de Amerikaanse als Braziliaanse vliegtuigbouwers.

Joint Venture
In de niet-bindende overeenstemming staat dat de joint venture: “de commerciële luchtvaartuig- en services-business van Embraer strategisch in lijn brengt met de commerciële ontwikkeling-, productie-, marketing- en lifecycle services-werkzaamheden van Boeing. In de voorwaarden staat dat Boeing een 80-procent-eigendomsbelang krijgt in de joint venture.” Embraer bezit de overige 20 procent van de aandelen.

Strategie
“Dit belangrijke partnerschap is in lijn met de langetermijnstrategie van Boeing die draait om het investeren in organische groei en het teruggeven van waarde aan onze aandeelhouders, aangevuld met strategische regelingen die onze groeiplannen verbeteren en versnellen”, aldus Dennis Muilenberg, topman bij Boeing.

Waarde
De waarde van de gehele commerciële luchtvaartoperaties van Embraer wordt geraamd op 4,75 miljard dollar (4,06 miljard euro). Het 80-procent-eigendomsbelang van Boeing wordt geraamd op 3,8 miljard dollar (3,24 miljard euro).

Brazilië
Als de samenwerking volledig rond is, zal het management, inclusief president en ceo, in Brazilië gestationeerd worden. Boeing zal de operationele- en managementverantwoordelijkheid hebben over het nieuwe bedrijf, dat direct rapporteert aan Muilenburg.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button