fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

D66: vanaf 2022 biokerosine tanken op Schiphol

Tweede Kamerleden Jan Paternotte (D66) en Mustafa Amhaouch (CDA) hebben de regering verzocht om het tanken van biokerosine op Schiphol in 2022 mogelijk te maken, zo schrijven zij in een motie aan de Tweede Kamer.

Biokerosine
In de motie staat te lezen dat beide leden vinden dat: “vergroening van kerosine de grootste uitdaging vormt voor een toekomst van een CO2-neutrale luchtvaart.” Ook vinden zij dat op korte termijn biokerosine belangrijke kansen kan bieden aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Tanken
Om die CO2-uitstoot te verlagen vinden Amhaouch en Paternotte dat er op Schiphol biokerosine getankt moet kunnen worden. Zo stellen zij dat KLM “één van de groenste luchtvaartmaatschappijen ter wereld is, maar nog geen biokerosine kan tanken op Schiphol”.

2022
Om die reden vragen de Tweede Kamerleden de regering “in overleg met alle betrokken partijen er op in te zetten dat biokerosine beschikbaar komt op Schiphol vanaf uiterlijk 2022.” Ook zou de kamer voor 1 januari volgend jaar informatie moeten verschaffen over de voortgang van de plannen en de vervolgstappen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button