AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Europese Commissie onderzoekt Franse subsidie Ryanair

De Europese Commissie (EC) stelt een onderzoek in naar Ryanair en het vliegveld van Montpellier in Frankrijk, zo meldt de EC. Het onderzoek richt zich op subsidies die de Franse lokale overheid mogelijk illegaal aan Ryanair toegekend heeft.

Voordeel
“We zullen onderzoeken of regionale en lokale autoriteiten in Frankrijk Ryanair een ongerechtvaardigd economisch voordeel hebben verleend ten opzichte van zijn concurrenten”, aldus EU-commissaris voor Concurrentie, Margrethe Vestager.

APFT
De EC ontving een klacht over marketingafspraken tussen de Vereniging ter bevordering van toeristische en economische stromen (Association de Promotion des Flux Touristiques et Economiques (APFT)) en Ryanair. Zo zou de Ierse prijsvechter Montpellier op de website van Ryanair veel in de kijker hebben gezet als toeristische trekpleister, hiervoor zou de maatschappij substantiële bedragen hebben ontvangen.

Illegaal
Omdat de APFT een onafhankelijk orgaan is en bijna volledig gesubsidieerd door de lokale Franse overheid, zouden deze betalingen aan Ryanair voor de promotie van Montpellier als illegale staatssteun gezien kunnen worden. Dit wordt nu door de EC onderzocht.

Montpellier
Het vliegveld van Montpellier behoort tot de 20 grootste luchthavens in Frankrijk en ontving vorig jaar zo’n 1,9 miljoen passagiers.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close