fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Europese Commissie onderzoekt Franse subsidie Ryanair

De Europese Commissie (EC) stelt een onderzoek in naar Ryanair en het vliegveld van Montpellier in Frankrijk, zo meldt de EC. Het onderzoek richt zich op subsidies die de Franse lokale overheid mogelijk illegaal aan Ryanair toegekend heeft.

Voordeel
“We zullen onderzoeken of regionale en lokale autoriteiten in Frankrijk Ryanair een ongerechtvaardigd economisch voordeel hebben verleend ten opzichte van zijn concurrenten”, aldus EU-commissaris voor Concurrentie, Margrethe Vestager.

APFT
De EC ontving een klacht over marketingafspraken tussen de Vereniging ter bevordering van toeristische en economische stromen (Association de Promotion des Flux Touristiques et Economiques (APFT)) en Ryanair. Zo zou de Ierse prijsvechter Montpellier op de website van Ryanair veel in de kijker hebben gezet als toeristische trekpleister, hiervoor zou de maatschappij substantiële bedragen hebben ontvangen.

Illegaal
Omdat de APFT een onafhankelijk orgaan is en bijna volledig gesubsidieerd door de lokale Franse overheid, zouden deze betalingen aan Ryanair voor de promotie van Montpellier als illegale staatssteun gezien kunnen worden. Dit wordt nu door de EC onderzocht.

Montpellier
Het vliegveld van Montpellier behoort tot de 20 grootste luchthavens in Frankrijk en ontving vorig jaar zo’n 1,9 miljoen passagiers.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button