AirlinesNieuwsProfessional

Grondtechnici Air France staken drie dagen

De grondtechnici van Air France leggen drie dagen aaneen het werk neer. Dat heeft de Franse luchtvaartvakbond CGT aangekondigd.

Loon
Het personeel zal van donderdagavond tot zondagochtend actievoeren. Het personeel eist een hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden. Voor personeel dat extern wordt ingehuurd zouden de werkomstandigheden gunstiger zijn dan die van vast personeel. Ook voelt het personeel zich slecht gehoord door de directie. Er is weinig mogelijkheid tot dialoog vindt men.

Stakingen
Air France heeft dit jaar regelmatig te maken met stakingen. De piloten en het cabinepersoneel hebben in totaal 15 dagen het werk neergelegd, resulterend in ruim 400 miljoen euro schade. Vorige maand werd een vierdaagse staking afgewend, omdat men uiteindelijk de benoeming van een nieuwe top wilde afwachten.

Dialoog
Interim-voorzitter Anne-Marie Couderc kondigde aan in algemene zin de dialoog tussen de directie en het personeel te willen verbeteren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button