AirlinesNieuwsProfessional

Grootste stijging passagiers in juni weer voor Wizz Air

Van de Europese low cost maatschappijen Ryanair, Norwegian, easyJet en Wizz Air, zag de laatstgenoemde, procentueel gezien, de hoogste stijging van het aantal vervoerde passagiers in de maand juni.

Wizz Air
De Hongaarse maatschappij Wizz Air vervoerde afgelopen maand 21,8 procent meer passagiers dan in juni 2017. Vorige maand stapten iets meer dan 3 miljoen mensen aan boord van een Wizz Air-toestel. Een jaar geleden lag dat aantal op een krappe 2,5 miljoen. De bezettingsgraad steeg met 1 procentpunt naar 93,3 procent en het aantal beschikbare stoelen steeg met 20,5 procent naar een dikke 3,2 miljoen.

Norwegian
Op de tweede plaats staat Norwegian. De Noorse maatschappij vervoerde net geen 3,5 miljoen mensen afgelopen juni. Een stijging van 14 procent, of 437.883 passagiers, ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De bezettingsgraad steeg met 0,8 procentpunt naar 90,5 procent.

Ryanair
De Ierse prijsvechter Ryanair staat op de derde plaats met een groeipercentage van 7 procent. In totaal vervoerde de maatschappij 12,6 miljoen mensen afgelopen juni, terwijl dat aantal vorig jaar juni op 11,8 miljoen lag. De bezettingsgraad bleef in vergelijking hetzelfde met 96 procent.

EasyJet
Met een stijging van 2,3 procent qua vervoerde passagiers sluit easyJet het hek. Afgelopen maand vervoerde de Britse maatschappij 7,9 miljoen mensen tegenover 7,7 miljoen in dezelfde maand vorig jaar. De bezettingsgraad steeg met een half procentpunt naar 95,4 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button