fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Vliegtuigverhuurder Hi Fly neemt eerste A380 op in vloot

Hi Fly, een Portugese luchtvaartmaatschappij die gespecialiseerd is in het verhuren van vliegtuigen, heeft de eerste Airbus A380 opgenomen in de vloot, zo meldt Hi Fly.

Eerste
Het is de eerste ‘Superjumbo’ voor Hi Fly en daarmee de eerste A380 in bezit van een vliegtuigverhuurmaatschappij, zo meldt de Portugese Airline. Daarmee is het de 14e wereldwijde gebruiker van het vliegtuig en 4e Europese maatschappij met een A380 in de vloot.

Ruimte
De A380 van Hi Fly biedt ruimte aan 471 passagiers, opgedeeld in drie klassen. Zo zijn er in de cabine 12 plaatsen in eerste klas en 311 stoelen in economy. In het bovendek zijn er 60 stoelen in businessclass en nog eens 88 in economy.

Grootste
Het grootste passagiersvliegtuig dat door luchtvaartmaatschappijen ingezet wordt, de Airbus A380, heeft een lengte van 72,72 meter, een vleugelspanwijdte van 79,75 meter en een hoogte van 24,09 meter. De A380 van Hi Fly wordt aangedreven door Rolls Royce Trent 900-motoren.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button