AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsRoutes

Wizz Air verbindt Charleroi met hoofdstad Moldavië

Wizz Air start vanaf 16 december met vluchten vanaf Brussels South Charleroi Airport naar Chișinău, de hoofdstad van Moldavië, zo meldt de Hongaarse low cost luchtvaartmaatschappij.

Vluchten
De vluchten worden twee keer per week uitgevoerd tussen Brussels South Charleroi Airport en de internationale luchthaven van Chișinău. Op donderdag en zondag wordt er tussen beide steden met een Airbus A320 gevlogen.

A320
In december van dit jaar stationeert de Hongaarse airline een tweede A320 op de luchthaven van Moldavische hoofdstad. Hierdoor kan Wizz Air meer vluchten uitvoeren naar nieuwe bestemmingen, zoals Charleroi.

Chișinău
Charleroi is niet de enige nieuwe bestemming die vanaf december door Wizz Air vanaf Chișinău wordt gevlogen. Ook het Duitse Memmingen, het Franse Parijs Beauvais en het Deense Kopenhagen worden aan het netwerk van de luchthaven Chișinău toegevoegd.

Passagiers
In de periode van januari tot en met mei zijn vanaf Chișinău zo’n 158.000 passagiers aan boord van een Wizz Air-toestel gestapt, een stijging van 33 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close