IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus schrijft in juni 100 bestellingen bij in orderboek

In de maand juni heeft Airbus 100 bestellingen ontvangen voor verschillende vliegtuigtypes, zo blijkt uit de maandcijfers van de Europese vliegtuigbouwer.

Aegean
De grootste klant in de afgelopen maand juni was het Griekse Aegean Airlines, de maatschappij plaatste een bestelling van 30 Airbus-toestellen. Aegean bestelde twintig A320’s en tien A321neo’s. Een andere klant, die nog niet bekend gemaakt is, bestelde ook nog twintig A320’s.

Tukish
De tweede grootste klant in juni was Turkish Airlines, zij bestelden 25 Airbus A350-900’s. De Turkse maatschappij was niet de enige klant voor de A350, ook een niet-bekendgemaakte klant bestelde tien van deze vliegtuigen.

Lufthansa
De Duitse maatschappij Lufthansa plaatste bij Airbus in juni een bestelling van drie A320ceo’s. Ook de International Airlines Group (IAG) plaatste een order van twee A330-200’s.

A330-900
Ook kwam er een klant naar voren die graag tien A330-900’s wil hebben, maar wie of welke maatschappij achter de order zit is nog niet bekend gemaakt.

Leveringen
Los van de binnengekomen bestellingen, rondde Airbus in juni ook nog 80 leveringen af aan 41 verschillende klanten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close