AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Engelse en Ierse airlines klagen over Franse stakingen

De Engelse airline easyJet en de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair, klagen beiden over de stakingen van de Franse luchtverkeersleiders, zo staat in beiden rapporten over de maandcijfers te lezen.

EasyJet
De stakingen van de Franse luchtverkeersleiders zorgden afgelopen maand voor heel wat geannuleerde vluchten. Zo moest easyJet ongeveer 2,7 procent van de geplande vluchten annuleren. In totaal konden 1.263 vluchten die niet doorgaan in juni, voor 900 vluchten waren de stakingen in Frankrijk en Italië de directe oorzaak van de annulatie. De resterende vluchten konden niet doorgaan wegens weersomstandigheden of restricties opgelegd door luchtverkeersleiders.

Ryanair
De Ierse prijsvechter Ryanair moest in juni 1.100 vluchten annuleren door de werkonderbrekingen in Frankrijk. In totaal konden hierdoor 210.000 reizigers niet aan boord van hun geplande Ryanair-vlucht stappen.

Verschil
Het verschil in aantal geannuleerde vluchten is groot in vergelijking met vorig jaar. In juni 2017 lag het aantal geannuleerde vluchten bij easyJet op 213. Bij Ryanair lag dat aantal zelfs maar op 43.

Kampioen
Een Franse senator heeft een halfjaar onderzoek gedaan naar het functioneren van de luchtverkeersleiding ten opzichte van andere Europese landen. Daaruit kwam naar voren dat de Franssen op de eerste plaats staan qua stakingsdagen, namelijk 254 dagen in de periode van 2004 tot 2016.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen