fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

IATA: vliegtuigen zaten nog nooit zo vol in mei

Afgelopen mei was lag de bezettingsgraad op vluchten wereldwijd op 80,1 procent, een record voor de mei-maand, zo meldt de International Air Transport Associaton (IATA).

Bezettingsgraad
De bezettingsgraad steeg in mei met 0,1 procentpunt ten opzichte van de maand april en kwam daarbij op 80,1 procent. Ook steeg de vraag naar vliegreizen in mei, maar nam de groei iets af ten opzichte van eerdere maanden dit jaar. De capaciteit op de vliegtuigen steeg met 5,9 procent.

Vraag
Afgelopen mei is de vraag naar vliegreizen, gemeten in het aantal gevlogen kilometers door passagiers, gestegen met 6,1 procent ten opzichte van mei vorig jaar. In april steeg de vraag met 6,2 procent.

Kosten
Vorige maand voorzag Alexandre de Juniac, voorzitter van IATA, voor het tweede kwartaal van dit jaar een minder grote stijging in de vraag naar vliegreizen wegens de stijgende kosten. Dit is nu uitgekomen. Vooral de brandstofprijzen zijn flink gestegen, zo’n 26 procent in vergelijking met vorig jaar, waardoor er minder lagere tarieven voor tickets aangeboden kunnen worden.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button