IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe naam CSeries wordt op 10 juli onthuld

De nieuwe naam voor de voormalige Bombardier CSeries-vliegtuigen wordt op 10 juli door Airbus bekend gemaakt, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Toulouse
Op 10 juli zal in Toulouse het toestel met de nieuwe livery, en daarop ook de nieuwe naam van het vliegtuig, landen bij de Airbus-fabriek in Frankrijk.

A200
Als mogelijke naam wordt de A200-serie genoemd. De eigen toestellen van Airbus lopen van A300 tot A380. Volgens Bloomberg moeten de CS100 en CS300 in dit geval verder gaan als A210 en A230. Dit geeft voor Airbus wel de mogelijkheid om nieuwe toestellen te ontwikkelen die afgeleid zijn van de bestaande CSeries.

Overname
Op 2 juli nam Airbus een meerderheidsbelang van 50,01 procent van de aandelen in de CSeries. Bombardier en Investissement Québec bezitten respectievelijk ongeveer 34 procent en 16 procent.

Airbus
Het wereldwijde netwerk van Airbus moet ervoor zorgen dat het de CSeries voor de wind gaat de komende jaren. Het toesteltype heeft al jaren van tegenvallende verkoopresultaten achter de rug. Ook ontstonden er productieproblemen. Airbus hoopt kosten te kunnen besparen op de productielijn.

Vraag
De Europese vliegtuigbouwer berekende dat in de komende 20 jaar vraag is naar circa 6.000 vliegtuigen in het segment met 100 tot 150 zitplaatsen. In het afgelopen jaar leverde Bombardier 17 CSeries-toestellen. Airbus wil dit jaar het aantal leveringen verdubbelen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close