AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Turkish A321 naar Schiphol keert met 1 werkende motor om

Turkish Airlines vlucht TK-1955 naar Schiphol keerde op 4 juli terug naar Istanbul, toen er tijdens het opstijgen harde knallen uit de rechter motor van de A321 te horen waren, zo meldt avherald.

Knallen
De A321-200 met registratie TC-JRP van Turkish Airlines vertrok op 4 juli om 19:45 uur lokale tijd vanaf de luchthaven van Istanbul naar Amsterdam. Toen de A321 tijdens het opstijgen aan het klimmen was, hoorden de passagiers 4 harde knallen na elkaar uit de rechter motor komen.

Motor
Tien seconden na de eerste knal volgde een tweede en kort daarna nog twee. De piloot schakelde 40 tot 50 seconden na de eerste knal de rechter motor uit en keerde om naar Istanbul. Daar landde hij het toestel, ongeveer een half uur na vertrek, met één draaiende motor.

Landing
Hoewel de piloot het toestel veilig aan de grond zette, moest hij zo hard remmen dat er rook van de banden afkwam. Dit veroorzaakte een brandende geur aan boord. Alle inzittenden konden veilig van het vliegtuig stappen en werden drie uur later met een vervangende A321-200, met registratie TC-JRU alsnog naar Amsterdam gevlogen.

Grond
De A321 van Turkish Airlines met de haperende motor staat nog op het vliegveld van Istanbul.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button