IncidentenNieuws

‘Brand oorzaak van crash EgyptAir’

Volgens de Franse onderzoeksraad voor luchtvaartveiligheid was brand de oorzaak van de crash van vlucht MS804. Daarmee spreekt het onderzoek eerdere conclusies van Egypte tegen.

Crash
Op 19 mei 2016 stortte een Airbus A320 van EgyptAir neer in de Middellandse Zee. Het toestel was onderweg van Parijs naar Caïro. Alle 66 inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Explosieven
Eerder onderzoek van de Egyptische onderzoekscommissie verklaarde dat er sporen van explosieven waren ontdekt bij slachtoffers. Daarmee werd geconcludeerd dat er sprake was van opzet.

Brand
Volgens de Franse onderzoekers is deze informatie onjuist. De onderzoeksraad stelt vast dat waarschijnlijk een brand in de cockpit de oorzaak was van de crash. Op dat moment vloog het vliegtuig op kruishoogte, blijkt uit het onderzoek.

Rapport
Het definitieve onderzoeksrapport door Egypte, het land dat de leidende rol heeft in de nasleep van de ramp, is nooit officieel gepubliceerd. Onduidelijk is of er überhaupt een onderzoek heeft plaatsgevonden, tot onvrede van de Fransen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button