NieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Eindhoven Airport verwacht recorddrukte deze zomer

Eindhoven Airport verwacht de drukste zomer ooit op de luchthaven. Er reizen in de maanden juli en augustus circa 1.200.000 passagiers via Eindhoven.

De drukste dag tot nu toe was vrijdag 29 juni. Toen waren er in totaal 21.388 passagiers.

Groei
Het aantal reizigers op het vliegveld blijft groeien. In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal met 9 procent ten opzichte van de eerste zes maanden in 2017. Er maakten 2.927.000 passagiers gebruik van de luchthaven.

Oorzaak
De groei is het gevolg van de toevoeging van nieuwe bestemmingen, vollere vliegtuigen en hogere frequenties op een aantal routes. Gemiddeld zaten er in ieder vliegtuig 157,4 passagiers. Het aantal vliegbewegingen steeg met 5 procent tot 18.600.

2018
Volgens de laatste prognose groeit het aantal passagiers over heel 2018 met 10,5 procent vergeleken met 2017.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close