fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsRoutes en Bestemmingen

KLM stopt met vluchten op Teheran

KLM stopt voorlopig met directe vluchten op de Iraanse hoofdstad Teheran. Volgens de maatschappij is het besluit genomen uit commerciële overwegingen.

Opgeheven
Per 24 september 2018 wordt de verbinding Amsterdam-Teheran opgeheven. Op 22 september vertrekt de laatste vlucht vanuit Amsterdam en een dag later landt de laatste lijnvlucht uit Teheran.

Heropend
KLM spreekt van “negatieve financiële resultaten en vooruitzichten” op de operatie met Teheran. In 2016 werd de verbinding nog een nieuw leven in geblazen, nadat KLM in 2013 genoodzaakt was de route te staken. Momenteel vliegt de maatschappij drie keer per week met een Boeing 777-200ER tussen beide steden.

Joon
Door het opheffen van de lijnvluchten blijft Iran Air over op de route. De Iraanse maatschappij vliegt wekelijks van Schiphol naar de hoofdstad van Iran. Verder vliegt Air France-dochter Joon in het winterseizoen tussen Parijs en Teheran.

Omboeken
Passagiers die al een KLM-ticket hadden geboekt voor 24 september of later worden omgeboekt naar het meest geschikte alternatief. Is dit niet mogelijk dan worden zij financieel gecompenseerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button