AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Malaysia Airlines toch weer met A380 naar Londen

Malaysia Airlines zet deze zomer toch weer de Airbus A380 in op lijndiensten. De Superjumbo vliegt de komende maanden structureel op routes naar Londen, Sydney en Tokio.

Zomer
Om in het zomerseizoen extra capaciteit te bieden heeft de maatschappij besloten de A380’s ‘van stal’ te halen. Een aantal toestellen staan al tijden aan de grond, in afwachting van een nieuwe bestemming. De A380’s gaan de komende jaren dienstdoen voor de nieuw op te richten chartermaatschappij Amal voor pelgrimsvluchten. De vliegtuigen zullen reizigers tussen Maleisië en Mekka vervoeren.

All-economy
In eerste instantie was het plan om hiervoor een high-density en all-economy opstelling in de vliegtuigen te installeren, waardoor er plaats zou ontstaan voor ruim 700 passagiers, fors meer dan de huidige 496. Hiervan ziet men af zodat de vliegtuigen in piekperiodes ook nog te gebruiken zijn op lijnvluchten.

A380
De A380’s bleken de laatste jaren niet langer rendabel voor de maatschappij, die een financieel moeilijke periode meemaakte. Inmiddels heeft de airline de weg omhoog weer gevonden en wordt geïnvesteerd in nieuwe vliegtuigen, zoals de A350.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen