fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsTravel

Wegdromen van Formentera | Video

Formentera zal voor veel mensen nog een onbekende bestemming zijn. Toch zullen velen van ons al wel eens in de buurt zijn geweest van dit eiland. Formentera is namelijk een van de kleinere eilanden van de Balearen en ligt op slechts zeven kilometer ten zuiden van het immens populaire eiland, Ibiza. Formentera is  de ideale toevlucht voor natuurliefhebbers en rustzoekers die willen genieten zonder het hippe uitgaansleven.

Formentera voor beginners

Formentera is een tegenpool van haar zustereiland, Ibiza. In plaats van volgepakte stranden, harde muziek en havens vol met luxe jachten, biedt Formentera voornamelijk cultuur, natuur en rust. Het eiland wordt gemarkeerd door haar steile rotspartijen, kraakheldere blauwe zee en de oogstrelend mooie stranden waar je een Caribisch gevoel van krijgt.

Toeristen kunnen voet aan wal zetten na een boottocht van 30 minuten vanuit Ibiza voor een paar tientjes. Vanaf het vasteland duurt de boottocht drie uur. Eenmaal aangekomen op het eiland, kunnen bezoekers fietsen of scooters huren om alle facetten van het eiland te bewonderen. Formentera telt slechts tienduizend inwoners en de omtrek van het eiland is in een dag te bewandelen door intensieve wandelaars. Maar om het eiland goed te bezichtigen heb je zeker meerdere dagen nodig!

Aan de uiterste oostzijde van het eiland is het hoogste punt van het eiland te vinden. De kliffen hier worden vergezeld door de vuurtoren, Far de la Mola. Vanaf de kliffen word je getrakteerd op een majestueus uitzicht over de oceaan. Aan het andere uiteinde van Formentera ligt Cala Saona, dit is het meest westelijke punt van het eiland. Voor de meest spectaculaire zonsondergangen moet je ongetwijfeld daar wezen!

©Discasto / wikicommons– Far de la Mola

San Francisco Javier

De hoofdstad van Formentera is San Francisco Javier, gelegen in het midden van het eiland. Hoewel San Francisco Javier geen wereldstad is, biedt de stad toch een scala aan mogelijkheden als het gaat om dineren of winkelen. Je vindt er namelijk tientallen boetiekjes met kleding, souvenirtjes en sieraden. Tussen de knusse straatjes door in het stadscentrum, is ook de kerk van Sant Francesc Xavier te vinden. De kerk dateert uit de 18e eeuw en figureerde in het verleden als fort. Uitgerust met kanonnen, bood het (toenmalige) fort bescherming aan de bewoners tegen piraten. Hedendaags komen bewoners en verkooplieden samen op het plein voor de kerk.

©Vriullop / wikicommons-

Stranden

Formentera biedt een tal van mogelijkheden als het om stranden gaat, stranden als Cali des Mort en Platja de Migjorn zijn het populairst onder de strandgangers. De laatst genoemde ligt in het zuiden van het eiland en is met zes kilometer veruit het langste strand van Formentera. Overigens is het goed om te benoemen dat het niet ongebruikelijk is om naakt te zonnen op het eiland! Hierdoor zul je op de reguliere stranden ook veel naakte strandgangers tegenkomen.

©Magnus Manske/ wikicommons-

Natuur

In het noorden van Formentera ligt het natuurpark Ses Salines. Het park staat bekend om haar opvallende zoutmeren die roze zijn gekleurd. De zoutwinning uit de zoutpannen werd in 1984 gestopt, desalniettemin blijven de meren een prachtig onderdeel van het natuurreservaat. Rondom het meer zijn ook vele soorten vogels te spotten, waaronder de flamingo’s. Het natuurgebied is thuis voor ruim 200 vogelsoorten en heeft daarmee een unieke flora en fauna. Het park heeft nota bene een welverdiende plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

©Formesar / wikicommons-

https://www.youtube.com/watch?v=SkkUh6D5tVs&t=14s

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button