Historische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsVliegvelden

Drukbezocht verjaardagsfeest MAF Teuge

Vele duizenden bezoekers zijn zaterdag 7 juli op het verjaardagsfeest van Mission Aviation Fellowship (MAF) op Airport Teuge afgekomen. MAF Nederland bestaat 40 jaar en vierde dat met een open dag met voor elk wat wils. Er was een static show met vliegtuigtypen die bij MAF in dienst (geweest) zijn, zoals een GippsAero Airvan, De Havilland Tiger Moth, Piper Cub en verschillende typen Cessna. Ook was er gelegenheid om een rondvlucht te maken en konden diverse seminars bezocht worden. Het programma bestond verder uit een Escaperoom, filmvertoning, Meet and Greet met uitgezonden MAF-medewerkers en een kinderprogramma. Ruim 200 vrijwilligers hielpen mee om van de verjaardag een mooi feestje te maken.

©Remco de Wit
©Remco de Wit
©Remco de Wit

MAF is een internationale hulpverleningsorganisatie, die wel de grootste niet-commerciële luchtvaartmaatschappij ter wereld wordt genoemd. De vloot bestaat uit ruim 130 vliegtuigen, die wereldwijd in de armste gebieden hulp en het Evangelie brengen. Meer dan 1.000 (hulp)organisaties doen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk. Elke vijf minuten stijgt ergens ter wereld een vliegtuig op om te helpen. Een van de vliegscholen van MAF International is het Mission Aviation Training Centre (MATC), eveneens op Teuge gevestigd. Hier worden bevlogen mensen opgeleid tot bushpilot.

©Remco de Wit
©Remco de Wit
©Remco de Wit

Kijk voor meer informatie over MAF op www.maf.nl.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close