IncidentenNieuws

Luchtballon maakt noodlanding op Duitse snelweg

Een heteluchtballon moest zaterdagochtend een noodlanding maken op een snelweg in Nordrhein-Westfalen. Dat melden verschillende Duitse media.

Defect
Er raakte niemand gewond bij de landing. Bestuurders konden op tijd remmen. De snelwegpolitie in Düsseldorf zegt dat de reden voor een noodlanding een technisch defect bij de brander van de ballon was. Het vaartuig had veel hoogte verloren vanwege de storing.

Berging
Beide rijstroken werden tijdelijk gesloten. Redding en berging van de ballon zouden slechts vier minuten hebben geduurd volgens de politiewoordvoerder. In de ballon zat alleen de piloot.

Foto
De Nederlandse vrachtwagenchauffeur Jan van Arendonk maakte een foto van de luchtballon en plaatste deze op Twitter.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close