Historische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Museum zaagt American Airlines MD-80 cockpit af | Video

Het Amerikaanse C.R. Smith Museum laat in een video zien hoe de cockpit van een MD-80 van American Airlines wordt afgezaagd om tentoon te stellen op de expositie.

Pensioen
In 2016 stuurde American 20 MD-80’s met pensioen. Vorig jaar kondigde de maatschappij aan alle MD’s uit te faseren. Elf jaar geleden had American nog meer dan 300 MD-80’s, maar aan het eind van 2017 waren dat er nog maar 45. Dit jaar neemt het aantal af naar 26 en in 2019 blijven er geen MD’s meer over in de vloot van American.

Vervanging
Mogelijk worden de toestellen vervangen met tweedehands Airbus A319’s. De toestellen zouden op korte termijn het meest geschikt zijn qua operationele kosten en capaciteit. Volgens topman Robert Isom blijft de focus binnen de maatschappij wel op de aanschaf van nieuwe vliegtuigen, maar is dit een passende oplossing voor de komende jaren.

Video
Op onderstaande video is te zien hoe het museum de cockpit van het toestel afzaagt en klaarmaakt om tentoon te worden gesteld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close